hmmmm, widzę na maxidocie jest 5 ikonek informujących o nie zapięciu pasów, jak to wygląda w OII FL Elegance gdzie podpiete są czujni pasów tylko w fotelu kierowcy czy na innych fotelach również??
Skoda liderem sprzedaży we wrześniu
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
We wrześniu, uzyskawszy sprzedaż swoich modeli na poziomie 3 341 sztuk, Skoda utrzymała pozycję lidera w miesięcznych rankingach sprzedaży, którą objęła już 18 miesięcy temu.
Według wstępnych danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar, całkowita sprzedaż nowych samochodów osobowych w Polsce we wrześniu wyniosła 27 908 sztuk.
We wrześniu, uzyskując sprzedaż swoich modeli na poziomie 3 341 sztuk, marka Skoda utrzymała pozycję lidera w miesięcznych rankingach sprzedaży, którą objęła już 18 miesięcy temu. Ten wynik, w porównaniu ze sprzedażą w analogicznym miesiącu 2009 roku, oznacza nieznaczny spadek o 2,82%. Taki wolumen sprzedaży dał Skodzie 11,97% udział w rynku (dla porównania, w ubiegłym roku wyniósł on 13,81%).
Liderowi udało się wyprzedzić kolejnego w zestawieniu Forda o 821 sztuk, trzeciego Volkswagena o 845 sztuk, a zajmującego czwartą pozycję Fiata aż o 1 261 sztuk sprzedanych pojazdów.
Łącznie sprzedaż Skody od początku 2010 roku do września bieżącego roku osiągnęła poziom 26 963 sztuk: to niecałe 1000 sztuk mniej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku.
Najpopularniejszymi modelami Skody we wrześniu były Octavia (1 478 sztuk) i Fabia (1 162 sztuk). Warto również odnotować sprzedaż Superba (305 sztuk) i Yeti (188 sztuk), ponieważ były to rekordowe miesięczne wyniki od początku sprzedaży tych modeli na polskim rynku. Sprzedaż Skody Roomster wyniosła 208 sztuk; jest to najlepszy wynik w bieżącym roku.
Dodajmy, że we wrześniu wolumen marki Skoda wyniosła na świecie łącznie 75 790 egzemplarzy (w ubiegłym roku: 69 023 sztuk). To absolutny rekord miesięcznej sprzedaży w całej historii marki.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
I pewnie dlatego VW bierze sie za Skode i to w negatywny dla marki sposob. Chodzi o zmniejszenie konkurencyjnosci w stosunku do VW. Jednym z pierwszych krokow ma byc pomiejszenie liczby dostepnych opcji. Skoda ma oferowac mniej za mniej od VW.
Sprawa jest na tyle powazna ze dealerzy w Czechach mocno sie wkurzyli i zaczeli protestowac przeciw takiej polityce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez firmekI pewnie dlatego VW bierze sie za Skode i to w negatywny dla marki sposob. Chodzi o zmniejszenie konkurencyjnosci w stosunku do VW. Jednym z pierwszych krokow ma byc pomiejszenie liczby dostepnych opcji. Skoda ma oferowac mniej za mniej od VW.
Sprawa jest na tyle powazna ze dealerzy w Czechach mocno sie wkurzyli i zaczeli protestowac przeciw takiej polityce.
jak kupiłem O2 w 2005 to było coś ciekawego, żeby nie powiedzieć egzotycznego (dla mnie na pewno) a teraz staję na światłach i same octavki... :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez firmekI pewnie dlatego VW bierze sie za Skode i to w negatywny dla marki sposob. Chodzi o zmniejszenie konkurencyjnosci w stosunku do VW. Jednym z pierwszych krokow ma byc pomiejszenie liczby dostepnych opcji. Skoda ma oferowac mniej za mniej od VW.
jak kupiłem O2 w 2005 to było coś ciekawego, żeby nie powiedzieć egzotycznego (dla mnie na pewno) a teraz staję na światłach i same octavki... :lol:Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez firmekI pewnie dlatego VW bierze sie za Skode i to w negatywny dla marki sposob. Chodzi o zmniejszenie konkurencyjnosci w stosunku do VW. Jednym z pierwszych krokow ma byc pomiejszenie liczby dostepnych opcji. Skoda ma oferowac mniej za mniej od VW.
jak kupiłem O2 w 2005 to było coś ciekawego, żeby nie powiedzieć egzotycznego (dla mnie na pewno) a teraz staję na światłach i same octavki... :lol:
a niestety samochody się nudzą...
no a ilość O2 i O1 na ulicy to naprawdę jest masakra :lol:
dobrze przynajmniej, że nie wszystkie zapier#@lają :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2To doczekasz sie OIII,albo cos innego :roll: ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kris75ja mam na odbiór auta czekać pół roku, dostać je z gorszą klimą niż zamawiałem, a diler tłumaczy że to wina fabryki - fajna jest ta skoda, a zachowanie prawie jak Pagani, więc może Skoda mnie nie lubi i kupię coś innego jednak :cry:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz